Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook

KAWA PRZELEWOWA

AKCESORIA

BON PODARUNKOWY

CZEKOLADA

HERBATY

KAWA DO ESPRESSO

KAWA OMNIROAST

ZESTAWY PORÓWNAWCZE

  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

BEZKOFEINOWA - BEZKA BRAZYLIA DATERRA

Pochodzenie ziaren: Brazylia; stan: Minas Gerais

Farma: Daterra
Wysokość upraw: 1000-1200 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica; odmiana: Mundo Novo
Obróbka: tree dried natural/Swiss Water
Zbiór: maj-lipiec 2023
Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 82
Certyfikacja producenta: Rainforest Alliance
Stopień palenia: średni
Profil smakowy: czekolada - marcepan - owoce pestkowe - cytrusy
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Bezka to nasza kawa bezkofeinowa. Pod tą etykietą kawy będą zmienne - w zależności od dostępności - ale wszystkie będą mieć pewne punkty zbieżne.
Po pierwsze będą złożone w smaku,
nie chcemy by było czuć zdecydowaną różnicę pomiędzy zwykłą kawą, a bezkofeinową. Ich profil ogólny to czekolada i słodka kwasowość owoców. Po drugie obowiązkowo proces pozbawiania kofeiny musi być możliwie najbardziej naturalny.Będziemy głównie korzystać z ziaren obrabianych metodą Swiss Water, która opiera się na cyrkulacji wody i systemie specjalnych filtrów. Bardzo zależy nam na dostarczeniu Wam produktu najwyższej jakości. Proces został opatentowany w Szwajcarii, w 1979 roku przez firmę Coffex. Kawa jest w 99,9% wolna od kofeiny, a jej naturalne walory smakowe zostają zachowane.
Dlaczego kawa bezkofeinowa jest droższa, niż zwykła? Powód jest bardzo prosty - na zwykłe zielone ziarno nakłada się jeszcze sam proces pozbawienia kawy kofeiny oraz dodatkowy transport - jako, że metodę Swiss Water przeprowadza się w jednym miejscu na świecie - w Kanadzie (Burnaby).
Z nieskrywaną radością prezentujemy ziarna z farmy Daterra w Brazylii, które poddano procesowi pozbawienia kofeiny. Napar jest zaskakująco bogaty w smaku, ale i klasyczny. Espresso może mieć trochę wyższą kwasowość. Kawa jest złożona w smaku przez co doskonale sprawdzi się i w ekspresie i np. jako parzona w szklance.
Espresso najbardziej smakowało nam z przepisu:
Kawa: 15,5-17,5g
Waga naparu: 41-44g
Czas ekstrakcji: 28-31 sekund
Przechowywanie i przygotowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.

Kawa ziarnista 139.00 zł
Kawa ziarnista 77.00 zł
Kawa ziarnista 42.00 zł

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 785 161 778, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję