Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook

KAWA PRZELEWOWA

AKCESORIA

BON PODARUNKOWY

CZEKOLADA

HERBATY

KAWA DO ESPRESSO

TORBY

  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

BRAZYLIA TROPICAL OMNIROAST

Region: Minas Gerais

Wysokość upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Red Catuai
Obróbka: tropical natural
Zbiór: lipiec 2021
Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 84,50
Stopień palenia: omniroast
Profil smakowy: mleczna czekolada - papaja - orzechy
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Brazylia Ecoagricola Red Catuai Tropical to kawa niezwykle lekka i przyjemna w espresso oraz bardzo słodka w przelewie. Omniroast łączy dwa światy - ekspresów ciśnieniowych oraz przelewowych.
Ecoagricola jest to rodzinny projekt powołany do życia w 1970 r. Zajmuje ona duże tereny Serra do Cabral, które charakteryzuje świetny klimat, wilgotność oraz wyjątkowo dobre warunki do uprawy kawy typu specialty. Nazwa organizacji jest nieprzypadkowa - wywodzi się od słów ekologia i agrokultura - które są hasłami przewodnimi w prowadzonej przez nich produkcji. Pierwsze drzewka zasadzono w 2006 r, a pierwsze plony pojawiły się w 2009 i od razu zostały ocenione bardzo wysoko. Od tego czasu farma nieustannie rozwija się, a grupa Ecoagricola pracuje nad ulepszeniem procesu produkcji.
Brazylia Tropical jest kawą poddaną suchej fermentacji - na farmie nazywanej tropikalną. Oznacza to, że ziarna przez jeden dzień umieszczone były w zbiornikach z minimalną ilością tlenu, następnie poddano je myciu i suszeniu. Dzięki temu procesowi uzyskujemy w naparze specyficzne nuty owocowe.Espresso jest z jednej strony kremowe i słodkie a z drugiej pełne owoców tropikalnych.Americano z ekspresu kolbowego przypomina gęsty i słodki przelew. Brazylia Ecoagricola Tropical będzie również bardzo dobra z kawiarki, niestety odradzamy picie jej z ekspresów automatycznych (nie dotyczy ekspresów Jura).Przypadnie do gustu wszystkim lubiącym w przelewie brazylijską klasykę,dominują wtedy nuty czekoladowo-orzechowe z bardzo delikatną kwasowością na finiszu.W metodach alternatywnych w testach najlepiej wypadła z Chemexa oraz Aeropressu. Bardzo dobrze spełni rolę kawy śniadaniowej.
Przepis startowy na espresso:
kawa: 16g
uzysk: 42-45g
czas: 27-29 sekund
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu.

kawa klasycznaKawa klasyczna
kawa słodkaKawa słodka
Kawa ziarnista 125.00 zł
Kawa ziarnista 67.00 zł
Kawa ziarnista 38.50 zł
  • Wypalona pod:
    Espresso
    Omniroast Przelew

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 533 881 208, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję