Region: Garzón Kooperatywa: COOCENTRAL Obróbka: myta Wysokość: 1500-1700 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Colombia, Castillo Zbiór: 2019/2020 Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 84 Stopień palenia: średni Profil smakowy: ciemna czekolada - karmel - wiśnie Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Od samego początku mamy w ofercie kawę do espresso o profilu czekoalda/wiśnie. W najbliższym czasie będzie to Kolumbia Garzón - kawa o charakterze regionalnym. Kooperatywa COOCENTRAL działa w 7-dmiu regionach i liczy ponad 3100 członków. Pod swoimi skrzydłami ma wiele różnych gospodarstw, stara się rozwijać wszelkiego rodzaju certyfikację celem poprawienia jakości tj. Fairtrade, C.A.F.E. Rainforest, UTz i 4C. Kolumbia Garzón to ziarna o kwasowości słodkich wiśni oraz słodyczą porównywalną do nut czekolady i karmelu. Espresso jest delikatnie kwaskowate z długim i czekoladowym finiszem, americano słodkie i zbalansowane a kawy mleczne stosunkowo delikatne. Bardzo posmakowała nam ta kawa ze względu na swoja uniwersalność i bardzo przyjemną kwasowość. Espresso najbardziej smakowało nam z przepisu:waga kawy: 17,5gwaga naparu: 40gczas ekstrakcji: 30-31 sekundPalarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©