Przedstawiamy naszą autorską interpretację "barrel aged" - kawy leżakowanej w beczce, która nadaje jej zupełnie nowego wymiaru. Drewno pochłania esencję a następnie oddaje ją ziarnom, tworząc wyjątkowy profil smakowy. Do tego procesu wykorzystuje się beczki po winie, whisky, brandy, a nawet po piwie.
Zielone ziarno dojrzewało w beczce po znakomitym czerwonym winie z Winnicy Silesian. Efekt? Unikalne połączenie winnych nut i bogatego charakteru kawy.
Beczkawka to projekt, do którego będziemy regularnie wracać. Pierwsza edycja okazała się sukcesem, ale przede wszystkim wyzwaniem produkcyjnym. Dlatego opracowaliśmy autorską metodę, która pozwala na wielokrotne wykorzystanie beczki, zwiększa kontrolę nad procesem i zapewnia powtarzalność smaku.
Naszą (nie)winną kawę przygotowaliśmy w dwóch wariantach: mieszanka do espresso i kawa jednorodna do metod przelewowych.
Spróbuj i odkryj kawę w zupełnie nowym wydaniu!
Kraj pochodzenia: SalwadorDepartament: Santa Ana Producent: Mauricio EscalonWysokość upraw: 1400-1600 m n.p.m.Gatunek: 100% ArabikaOdmiany: Pacas, Colombia, BourbonObróbka: sucha + barrel agedZbiór: 2023/2024
Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©