Pochodzenie ziaren: Brazylia, EkwadorGatunek: 100% Arabika Odmiany: Catucai Amarelo 2SL, Typica, Caturra, CastilloObróbki: sucha, mokraZbiór: 2023
Składniki: 70% Brazylia Boa Vista Anderson Monteiro, 30% Ekwador San Pedro de Vilcabamba Stopień palenia: średniProfil smakowy: czekolada - prażone migdały - pomarańcze - wiśnie - wanilia Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia Pytaliście, pytaliście i oto jest! Zdecydowaliśmy się na drugą wersję mieszanki Brazylia/Ekwador, która w zeszłym roku bardzo Wam zasmakowała. Mimo tego, że mamy inne kawy to sądzimy, że efekt jest równie dobry jak rok temu. Oba ziarna świetnie się uzupełniają a razem w kubku tworzą coś zupełnie niezwykłego… Zarówno Brazylia jak i Ekwador wnoszą do mieszanki nuty czekoladowo-waniliowo-migdałowe. Obie również spotykają się w cytrusowej kwasowości. Espresso jest klasyczne, z przyjemną głębią akcentem owocowym. Napar jest przede wszystkim dobrze zbalansowany, słodki, czekoladowy, z przyjemnie pomarańczowym finiszem. Americano będzie delikatne i kompleksowe: w odbiorze lekkie, łatwe i przyjemne. Mieszanka bardzo dobrze łączy się z mlekiem w kawach o niewielkiej pojemności np. flat white, cappuccino. Można bez obaw korzystać z niej w ekspresach automatycznych i kawiarkach. Polecamy przepis startowy na espresso:kawa: 16-18guzysk: 38-42gczas: 27-31 sekund Przechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©