Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook

KAWA PRZELEWOWA

AKCESORIA

BON PODARUNKOWY

CZEKOLADA

HERBATY

KAWA DO ESPRESSO

KAWA OMNIROAST

ZESTAWY PORÓWNAWCZE

  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

DAISY ESPRESSO

Rok Księżnej Daisy świętowaliśmy kawą i ciastkiem! W 2023 roku zbiegły się dwie ważne daty: 80 lat od śmierci Daisy i 150-ta rocznica urodzin. Maria Teresa Oliwia Hochberg von Pless była mocno związana z Zamkiem Książ i lokalnie jest bardzo ciepło wspominana aż po dzień dzisiejszy. Daisy Espresso powstało dzięki lokalnej współpracy. Jest pomysłem na uczczenie magicznej rocznicy oraz podtrzymanie pamięci o księżnej. Mistrzyni cukiernictwa Natalia Szymańska (Torty Po Twojemu) dokłada do tego swoją cegiełkę w postaci ciastka Daisy. Choć deser będzie dostępny jedynie w Wałbrzychu i okolicach, to zdecydowaliśmy się na umieszczenie kawy na naszej stronie ze względu na łatwość dostępu do niej.

Chcieliśmy, by mieszanka była jak najbardziej lokalna. Projekt etykiety powstał we współpracy z Marcinem, który całą młodość spędził w Wałbrzychu a obecnie mieszka we Wrocławiu. Jego praca później została dostosowana kolorystycznie do tego co zrobiła Natalia, by całość miała spójny charakter.
Daisy Espresso jest kawą o średnim stopniu palenia, klasycznym smaku, uniwersalnym charakterze i stosunkowo niskiej kwasowości. Składają się na nią: 60% Brazylia Santos, 40% Brazylia Maranhao. W espresso możemy spodziewać się sporej ilości słodyczy: wyraźnych nut ciemnej czekolady i marcepanu oraz delikatnej kontry cytrusów. Finisz gorzkiej czekolady jest bardzo długi i przyjemny. Americano jest klasyczne i o niskiej kwasowości. Kawa świetnie nadaje się do kaw mlecznych, kawiarek oraz ekspresów automatycznych.
Pochodzenie ziaren: Brazylia
Stopień palenia: średni
Profil smakowy: ciemna czekolada - marcepan - karmel - delikatne nuty cytrusów
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od zlożenia zamówienia
Polecamy przepis startowy na espresso:
kawa: 16-18g
uzysk: 36-40g
czas: 28-32 sekundy
Przechowywanie i przygotowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.

kawa klasycznaKawa klasyczna
kawa słodkaKawa słodka
Kawa ziarnista 91.00 zł
Kawa ziarnista 49.00 zł
Kawa ziarnista 29.00 zł
  • Wypalona pod:
    Espresso

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 785 161 778, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję