Pochodzenie ziaren: Kolumbia
Departament: NarinoProducent: PROCAAL Wysokość upraw: 1700-2300 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Odmiany: Caturra, Castilo, Typica Obróbka: mokraZbiór: kwiecień - październik 2024 Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 82,75 Stopień palenia: średniProfil smakowy: ciemna czekolada - marcepan - jabłka - gruszki - karmelData palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia Kolumbia PROCAAL to kawa pełna nut ciemnej czekolady. Wraz z marcepanem są one zdecydowanie obecne na pierwszym planie. W espresso znajdziecie również delikatną kwasowość jabłek oraz gruszek. Americano będzie bardzo klasyczne, o niskiej kwasowości. Ziarna tego typu świetnie komponują się z mlekiem. Ekspresy automatyczne również bardzo lubią się z takimi kawami. Polecamy przepis startowy na espresso:kawa: 16-18guzysk: 38-42gczas: 27-31 sekund Przechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©