Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook

KAWA PRZELEWOWA

AKCESORIA

BON PODARUNKOWY

CZEKOLADA

HERBATY

KAWA DO ESPRESSO

KAWA OMNIROAST

ZESTAWY PORÓWNAWCZE

  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

KOSTARYKA M&M JUICY

Pochodzenie ziaren: Kostaryka; kanton: Tarrazú

Stacja obróbki: M&M Micro Mill
Producent: Roberto Mata & Michael
Wysokość upraw: 1700-1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Caturra
Obróbka: juicy natural; zbiór: 2023
Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 86
Stopień palenia: jasny
Profil smakowy: mango - rodzynki w rumie - limonka - banan
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Jesteście gotowi na pełnie smaków i aromatów w kubku kawy? Spróbujcie Kostaryki M&M JUICY! Ta kawa zdecydowanie zaskakuje swoją złożonością i bogactwem sensorycznym.
Stacja M&M Micro Mill jest prowadzona przez kawowego weterana Roberto Matę oraz jego syna Michaela. Znajduje się on w regionie Dota, Tarrazu - szeroko znanym z uprawy kawy i zrzeszającym okolicznych farmerów.
Jest to typowo rodzinny biznes. Wszyscy najbliżsi Roberto są zaangażowani w proces obróbki, który jest standaryzowany by jak najwierniej odtworzyć najlepsze mikro loty. Stacja skupia się głównie na obróbkach honey i natural.
W ciągu dnia, gdy temperatura jest najwyższa, owoce suszone na łożach osłania się od słońca. Wykorzystuje się do tego metalowe stoły i sieci zacieniające. Natomiast by zadbać o odpowiednią wilgotność używa się mechanicznych suszarek. Dzięki tym zabiegom otrzymujemy pieczołowicie dopracowane ziarna.
Kostaryka M&M JUICY zaskakuje w każdej metodzie parzenia! Co najlepsze - w każdej z nich prezentuje inne, zaskakujące oblicze. Gdybyśmy mieli określić ogólny zarys tej kawy, to z pewnością powiedzieli byśmy o jej niezwykłej słodyczy. Zdecydowanie idzie w stronę owoców tropikalnych z dodatkiem dopełniającej, limonkowej kwasowości. Napar wzbogaca również delikatnie alkoholowy posmak w postaci rodzynek w rumie. Do tego duża doza soczystości!
Byliśmy pod nie lada wrażeniem porównując przelew z Kality i Hario V60 - każda z metod wydobywała zupełnie inne oblicze kawy, jednocześnie dając przepyszny kubek kawy za każdym razem. Warto poeksperymentować z innymi metodami i poznać ziarna z każdej strony!
MIELENIE
W metodach przelewowych zalecamy mielenie o 2 kliki drobniejsze.
Przechowywanie i przygotowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: metody przelewowe, Aeropress.

kawa owocowaKawa owocowa
Kawa ziarnista 199.00 zł
Kawa ziarnista 109.00 zł
Kawa ziarnista 60.00 zł
  • Wypalona pod:
    Przelew

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 785 161 778, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję