Matcha - zielona herbata matcha
Matcha, czyli zmielone liście zielonej herbaty typu tencha. Liście pochodzą z I i II zbioru, z ogrodu w Japonii. Charakteryzuje się zdecydowanym smakiem, lekko słodkim. Idealna do przygotowania zarówno z wodą, jak i z roślinnym napojem, np.: owsianym.
SkładnikiZielona herbata tencha sproszkowana*(100%).
*z uprawy ekologicznej
Waga netto: 40g Producent:BROWN HOUSE & TEA Katarzyna Ogrodzińska-Skałba
ul. Bystrzycka 19A, 58-100 Świdnica
----
FaktyZbiór: liście z I i II zbioru
Liść: tencha, sproszkowany
Pochodzenie: Japonia
Właściwości1 kubek matchy = 10 kubków zielonej herbaty.
Matcha to sproszkowana zielona herbata typu tencha, która znana jest jako najzdrowsza z herbat. W porównaniu do innych herbat zawiera o wiele więcej polifenoli oraz witaminy C. Jedna filiżanka matchy = 10 filiżanek liściastej zielonej herbaty.
PrzygotowanieSposób przygotowania matchy zależy od Ciebie i Twoich upodobań smakowych.
Nasza propozycja (2 g na 100 ml)
Łyżeczkę matchy zalej 100 ml gorącej (75°C). Dokładnie wymieszaj i dopełnij kubek wodą lub mlekiem/napojem roślinnym. Możesz również ubić lekką pianę przy pomocy spieniacza do mleka.
Smak i Składniki tradycyjny
lekko słodki
orzeźwiający
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu.