Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook

KAWA PRZELEWOWA

AKCESORIA

BON PODARUNKOWY

CZEKOLADA

HERBATY

KAWA DO ESPRESSO

KAWA OMNIROAST

ZESTAWY PORÓWNAWCZE

  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

MJANMA PADAH-LIN

Pochodzenie ziaren: Mjanma

Stan: Shan
Region: Ywangan
Producent: Mandalay Coffee Group
Wysokość upraw: 1280 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabika
Odmiana: Red Catuai
Obróbka: mokra
Zbiór: 2023
Stopień palenia: średni
Profil smakowy: czekolada - mandarynki - kajmak - cynamon
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
O tym, że Mjanma co roku produkuje bardzo jakościowe kawy staramy się Was przekonać już kilka lat. Padah Lin jest bardzo uniwersalną propozycją i polecamy ją wszystkim lubiącym delikatne ziarna z Ameryki Środkowej np. Salwador, Gwatemala.
Padah Lin jest kawą wyprodukowaną przez wielu małych farmerów na terenie 16 wiosek położonych w odległych górskich terenach Ywangan w Mjanmie. Większość rolników dysponuje małym terenem rzędu 0,25 - 0,3 akrów. Drzewka kawowe rosną tam pośród innych upraw takich jak awokado, papaja, chlebowiec, makadamia. Duża różnorodność roślin nie tylko wpływa pozytywnie na żyzność gleb, ale także zapewnia niezbędny cień. Większość farmerów nie używa żadnych nawozów, jednak zauważa się, że w przypadku używania naturalnych nawozów otrzymuje się zdecydowanie większy plon. Po zbiorach owoce są transportowane w okolice miasteczka Pyin Oo Lwin gdzie są dalej przetwarzane przez grupę Mandalay Coffee.
Mjanma Padah Lin jest niezwykle smacznym i delikatnym espresso. Mamy tu sporo nut czekolady, słodką kwasowość mandarynek, która przechodzi w długi krówkowy finisz. Jest to bardzo dobrze zbalansowana, delikatna i klasyczna kawa, która świetnie sprawdzi się słodkie i subtelne americano, czy też flat white. Dobrze smakuje również z kawiarki i ekspresów automatycznych. Gorąco polecamy ją każdemu kto lubi kawy z Ameryki Centralnej np. Salwadoru czy Gwatemali. Na ślepo raczej nie bylibyśmy w stanie odgadnąć kraju pochodzenia.
Polecamy przepis startowy na espresso:
kawa: 16-18g
uzysk: 38-42g
czas: 27-31 sekund
Przechowywanie i przygotowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.

kawa klasycznaKawa klasyczna
kawa delikatnaKawa delikatna
Kawa ziarnista 159.00 zł
Kawa ziarnista 89.00 zł
Kawa ziarnista 49.00 zł
  • Wypalona pod:
    Espresso

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Zamówienia będą realizowane od 6 maja
Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 785 161 778, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję