Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook

KAWA PRZELEWOWA

AKCESORIA

BON PODARUNKOWY

HERBATY

KAWA DO ESPRESSO

TORBY

  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

NIKARAGUA MANGO&BAKLAVA OMNI

Region: Jinotega

Producent: Gold Mountain Coffee Growers
Obróbka: sucha
Wysokość upraw: 1200-1600 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiany: Red&Yellow Caturra, Red&Yellow Catuai, Bourbon, Pache
Zbiór: styczeń-kwiecień 2021
Stopień palenia: omniroast
Profil smakowy: mango - baklawa - miód
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Na pierwszą propozycję do oferty z naszej premierowej dostawy direct trade ziaren z Nikaragui wybraliśmy kawę o nazwie Mango&Baklava. Idealna jako omniroast, czyli mocno owocowe espresso i bardzo słodki przelew.
Gold Mountain Coffee Growers, to właściciele farmy Finca Idealista, którzy pomagają również okolicznym farmerom przy produkcji, obróbce oraz eksporcie. Biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych i akurat udało nam się załapać na wysyłkę kawy do Europy.GMCG można scharakteryzować jako najwyższa dbałość o szczegóły oraz produkt bardzo wysokiej jakości. Zaraz po wymianie maili zadzwonili do nas celem przywitania się. Ilość materiałów (w tym filmów) jaką dostarczyli nam o każdej z zakupionych kaw jest prawdziwie imponująca!
Mango&Baklava to kawa z obróbki naturalnej o niesamowitym aromacie. Producent GMCG zapewnia, że konkretny dzień, w którym zbiera się owoce ma w przypadku tej mikro partii diametralne znaczenie. Każdy owoc jest starannie wybrany i zrywany w momencie idealnej dojrzałości by następnie suszyć się przez ok 34 dni na łożach afrykańskich. Ziarna polecamy wszystkim lubiącym bardzo słodkie przelewy. Mimo wszystko przez tę słodycz przebija się delikatna kwasowość a całość prezentuje się niesamowicie przyjemnie. Nazwa kawy idealnie charakteryzuje profil smakowy przelewu. Espresso jest bardzo żywe, dużo owoców tropikalnych - mango/marakuja oraz słodki miodowo-orzechowy finisz. Americano za to można porównać do kawy przelewowej. Dobrze smakuje również z kawiarki - polecamy przy parzeniu zwrócić szczególną uwagę na gaz i zmniejszyć go wraz z pojawieniem się strumienia w fontannie. Jest to ogólna zasada zaparzenia dobrej kawy z kawiarki, ale szczególnie przy tej warto zwrócić uwagę na ten szczegół.
Ziarna szczególnie polecamy osobom lubiącym bardzo słodkie przelewy oraz nowoczesne espresso o wyższej kwasowości!
Przepis startowy na espresso:
kawa: 16-18g
uzysk: 42-45g
czas: 35 sekund
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu.

kawa klasycznaKawa klasyczna
kawa słodkaKawa słodka
Kawa ziarnista 168.50 zł
Kawa ziarnista 89.00 zł
Kawa ziarnista 49.00 zł
  • Wypalona pod:
    Espresso
    Omniroast Przelew

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 533 881 208, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję