Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook

KAWA PRZELEWOWA

AKCESORIA

BON PODARUNKOWY

HERBATY

KAWA DO ESPRESSO

TORBY I CERAMIKA

ZESTAW ŚWIĄTECZNY

  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

PERU MOYOBAMBA (ESP)

Region: Moyobamba

Farma: La Piramide
Farmer: Don Martin
Obróbka: mokra
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m
Gatunek: 100% Arabica
Odmiany: Bourbon, Catimor
Zbiór: kwiecień-czerwiec 2020
Stopień palenia: średni
Profil smakowy: kandyzowana cytryna - białe winogrona - maślane ciasteczka
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Espresso z kawy Peru Moyobamba przypadnie do gustu wszystkim ceniącym sobie napary z kaw o słodko-owocowej kwasowości (np. Kolumbię La Cristalina).
Peru Moyobamba jest pierwszym od dawna mikrolotem kawy wyhodowanej w roku pandemicznym przez słynną postać regionu Moyobamba - Don Martín"a. Jest to farmer o bardzo ciekawej historii - jako młody człowiek uciekł przez góry Peru, spod ucisku swojego wuja, do lasu deszczowego. Tam od zera założył swoją farmę. Przez 6 lat piastował pozycję przewodniczącego Kooperatywy Aproeco - rezygnując ze wszystkich udogodnień i mieszkając w jednym małym pokoju ze swoim synem w budynku należącym do Kooperatywy. Odchodząc pozostawił kooperatywę silniejszą i wyprowadził ją z kryzysu. Od tego momentu ponownie mógł się oddać temu, co kocha najbardziej- hodowli kawy i odbudowie swojej farmy La Piramide. Ziarna ze zbioru 2020 są wyjątkowe, gdyż po raz pierwszy zostały wyeksportowane i nie rozeszły się lokalnie w Peru. Jesteśmy za to niezmiernie wdzięczni naszemu importerowi, gdyż mamy świadomość obcowania z czymś wyjątkowym. Przyznajemy, że nie mieliśmy zamiaru kupować kolejnej kawy z Peru, ale ta nas tak pozytywnie zaskoczyła, że najzwyczajniej w świecie nie było wyboru! Espresso ma w sobie dużo słodkich nut cytrynowych, kwasowość białych winogron i niezwykle przyjemne oraz kremowe zakończenie. Całość jest złożona, soczysta i niezwykle intrygująca. Polecamy przede wszystkim bardziej zaawansowanym miłośnikom kawy. Zdecydowanie lepiej wypada jako espresso i americano.
NIE POLECAMY JEJ DO KAW MLECZNYCH!
Polecamy przepis startowy na espresso:
kawa: 16-18g
uzysk: 39-41g
czas: 29-31 sekund
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu.

kawa owocowaKawa owocowa
kawa słodkaKawa słodka
kawa delikatnaKawa delikatna
Kawa ziarnista 126.00 zł
Kawa ziarnista 67.00 zł
Kawa ziarnista 38.00 zł
  • Wypalona pod:
    Espresso

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 533 881 208, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję