25,00 zł
Herbata rośnie w górzystych lasach deszczowych Wietnamu. Specyficzny klimat i różnorodny ekosystem odzwierciedlony jest w oryginalnym smaku i zapachu naparu. Na początku lekko owocowy, po chwili przechodzi w mocniejszy, wyrazisty smak zielonej herbaty.Waga netto: 50gSkładniki: Zielona herbata*(100%).
*z uprawy ekologicznejWarunki przechowywania Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Producent:BROWN HOUSE & TEA Katarzyna Ogrodzińska-Skałbaul. Bystrzycka 19A, 58-100 Świdnica---- Fakty Zbiór: kwietniowy Liść: skręcony Kultywar: dziki/lasy deszczowe Wysokość uprawy: 1200 m Pochodzenie: Yen Bai / Wietnam Produkcja: podsuszanie, rolowanie, suszenie, gradacja.Działanie Zielona herbata wietnamska to źródło antyoksydantów, które zapobiegają powstawaniu wolnych rodników, działają przeciwstarzeniowo i wspierają odporność organizmu. Ponadto zielona herbata oczyszcza organizmu z toksyn, pozytywnie wpływa na regulację ciśnienia krwi. Zawiera teinę (kofeinę), więc delikatnie pobudza i poprawia skupienie. Smak - lekko owocowy- niesłodki- wyrazisty Pochodzenie Zielona herbata pochodząca z Wietnamu to odzwierciedlenie rozwijanej od kilku tysięcy lat tradycji. Herbaciane drzewa są wysokie i rosną głównie w północno-wschodnim, górzystym regionie kraju, w dzikich lasach deszczowych, które mają specyficzny klimat i roślinność. Mają grube pnie i duże, jak na herbatę, liście. To wszystko sprawia, że napar smakuje inaczej niż dotychczas znane nam zielone herbaty. Parzenie standardowe /gongfu cha HERBATA - 2 g /4 g TEMPERATURA - 80°C /80°C WODA - 180 ml /100 ml CZAS - 2-3 min /10 sek. (kolejne parzenia + 5 sek.)Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©